Leírás és Paraméterek
Közepes lánchosszúságú telített zsír, amely transzzsírsavat nem tartalmaz. Kitűnően használható sütéshez. 198 C°-ig nem oxidálódik. Közel 50% laurinsav tartalma miatt antibakteriális. Koleszterinmentes.
A legjobb sütőolaj, melynek oxidációs pontja 198 C fok, a növényi olajok közül a legmagasabb. Ez azt jelenti, hogy hevítés esetén sem indít be káros oxidatív folyamatokat, vagyis kóros sejtburjánzást. A kókuszolaj 92 %-ban közepes lánchosszúságú telített zsírsavakból áll. Főbb zsírsav összetétele: kb 50 % laurinsav, mirisztinsav, palmitinsav, kaprilsav, kaprinsav, sztearinsav.
100% natúr, adalékmentes termék. 25 C° alatti hőmérsékleten zsírszerűvé szilárdul. Hűtést felbontás után sem igényel.
Tápanyagérték (100g-ban):
Energgia : 875 kcal/3670 kJ
Egyszeresen telitettlen : 6 g
Telilettzsírsav : 86 g
Töbszörösen telitettlen : 3 g
Kiszerelés | 1000 g |
oszlop | 100-1-466 |