Miért egészséges?
A mungóbab erős öregedésgátló hatással bír, ami miatt a benne található réz felel, mivel hatékonyan csökkenti a ráncokat és öregedési foltokat. A mungóbab gazdag rostban, ezért serkenti az emésztést.
Hozzávalók:
- 2 dl feles mungóbab
- 2 ek friss gyömbér reszelve
- 2 kk egész római kömény
- 1 db fahéj
- 4 szegfűszeg
- 6 babérlevél
- 1 kk reszelt fokhagyma
- 1 kk kurkuma
- 1 fej karfiol
- 1 dl borsó
- 2 répa
- 2 krumpli
- 2, 5 kk só
- 1 paradicsom
- olaj.2 dl rizs
Elkészítés:
A mungóbabot négyszeres vízben péppé főzzük. A zöldségeket kis darabokra vágjuk. Az olajban megpirítjuk a római köményt, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, rádobjuk a kockára vágott paradicsomot és a porfűszereket. Rátesszük a zöldségeket, picit együtt pirítjuk ezeket, majd felöntjük 1,5 l meleg vízzel. Kb. negyedóráig főzzük, majd hozzáadjuk a megmosott basmati rizst és 10 perc alatt készre főzzük. Ha kész, akkor hozzáadjuk a mungóbabot is és összekeverjük az egészet.