Ez a weboldal is sütiket használ!

Sütiket használunk a kosár és pénztár műveletek működésének biztosításához, valamint statisztikai (Google Analytics) és marketing (Google Adwords) célokra. Az adatvédelmi tájékoztatónkban megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.

VÖRÖSLENCSE FŐZELÉK

Vöröslencse főzelék

Miért egészséges?

A vöröslencse a szója után az egyik legbőségesebb növényi fehérjeforrás. Az állati fehérjeforrásokkal szemben nagy előnye, hogy nem tartalmaz koleszterint és telített zsírokat. Káliumban gazdag, amely ásványi anyag kulcsfontosságú az ideg- és izomszövet működésében.

Hozzávalók:

  • 25 dkg vöröslencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db babérlevél
  • 1 kk római kömény
  • 1 tk só
  • olívaolaj

Elkészítés:

A vöröslencsét sóval és babérlevéllel annyi vízzel , hogy ellepje, puhára főzzük. A hagymákat olajon megpároljuk, hozzáadjuk a kis kockára vágott paradicsomokat és a római köményt, majd mindezt a lencsére öntjük. Szójavirslivel tálaljuk, adhatunk hozzá szójajoghurtot is.