Miért egészséges?
A vöröslencse a szója után az egyik legbőségesebb növényi fehérjeforrás. Az állati fehérjeforrásokkal szemben nagy előnye, hogy nem tartalmaz koleszterint és telített zsírokat. Káliumban gazdag, amely ásványi anyag kulcsfontosságú az ideg- és izomszövet működésében.
Hozzávalók:
- 25 dkg vöröslencse
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 2 db babérlevél
- 1 kk római kömény
- 1 tk só
- olívaolaj
Elkészítés:
A vöröslencsét sóval és babérlevéllel annyi vízzel , hogy ellepje, puhára főzzük. A hagymákat olajon megpároljuk, hozzáadjuk a kis kockára vágott paradicsomokat és a római köményt, majd mindezt a lencsére öntjük. Szójavirslivel tálaljuk, adhatunk hozzá szójajoghurtot is.