Ez a weboldal is sütiket használ!

Sütiket használunk a kosár és pénztár műveletek működésének biztosításához, valamint statisztikai (Google Analytics) és marketing (Google Adwords) célokra. Az adatvédelmi tájékoztatónkban megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.

SPAGETTI CSICSERIBORSÓVAL

Spagetti csicseriborsóval

Miért egészséges?

A csicseriborsó bőven tartalmaz triptofánt, ami segít rosszkedv, depresszió ellen. Rostokban gazdag, így segíti az emésztést, rendszeres fogyasztása segíti a súlycsökkenést. Ezenkívül gazdag B1-, B6-vitaminokban és folsavban, E, A-vitaminban és karotinban. Kálcium-, magnézium-, cink-, és vastartalma is kiemelkedő.

Hozzávalók:

  • 50 dkg főtt csicseriborsó
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 erős paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 ek füstölt paprika
  • olaj, só, bors
  • fél kg spagetti

Elkészítés:

Szokásos módon pörkölt alapot készítünk. Olajon hagymát dinsztelünk, megszórjuk piros paprikával, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és az egészet szétfőzzük kis víz hozzáadásával. Botmixerrel pürésíthetjük is. A végén belekeverjük a főtt csicseriborsót és rövid ideig azzal is főzzük. A szószt a kifőtt spagettire halmozzuk, jégsalátával tálaljuk.