Miért egészséges?
A szezámmag telítetlen zsírsavakat nagy arányban tartalmaz, tömegének több mint felét az olaj teszi ki. Jelentős mennyiségű A-, B1-, B2-, E-vitamin van benne. Kalciumban különösen gazdag. Koleszterincsökkentő hatású illetve akadályozza az érfalakon a plakk-képződést.
Hozzávalók:
- 250 g szezámos fasírtpor
- 3 dl meleg víz
- 200 g jázminrizs
- kb kétszer annyi víz
Elkészítés:
A fasírtport elkeverjük a meleg vízzel, fél órát állni hagyjuk, forró olajban kisütjük. A rizst többször átmossuk, majd vízben állni hagyjuk úgy 10 percig. Kis olajat melegítünk, a lecsepegtetett rizst átforgatjuk rajta, és kétszeres meleg vízzel felöntjük. Vegetát vagy zöldségleveskockát adhatunk hozzá. Lefedve kis lángon kb 20 percig főzzük.