Ez a weboldal is sütiket használ!

Sütiket használunk a kosár és pénztár műveletek működésének biztosításához, valamint statisztikai (Google Analytics) és marketing (Google Adwords) célokra. Az adatvédelmi tájékoztatónkban megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.

SZEZÁMOS FASÍRT JÁZMINRIZZSEL

Szezámos fasírt jázminrizzsel

Miért egészséges?

A szezámmag telítetlen zsírsavakat nagy arányban tartalmaz, tömegének több mint felét az olaj teszi ki. Jelentős mennyiségű A-, B1-, B2-, E-vitamin van benne. Kalciumban különösen gazdag. Koleszterincsökkentő hatású illetve akadályozza az érfalakon a plakk-képződést.

Hozzávalók:

  • 250 g szezámos fasírtpor
  • 3 dl meleg víz
  • 200 g jázminrizs
  • kb kétszer annyi víz

Elkészítés:

A fasírtport elkeverjük a meleg vízzel, fél órát állni hagyjuk, forró olajban kisütjük. A rizst többször átmossuk, majd vízben állni hagyjuk úgy 10 percig. Kis olajat melegítünk, a lecsepegtetett rizst átforgatjuk rajta, és kétszeres meleg vízzel felöntjük. Vegetát vagy zöldségleveskockát adhatunk hozzá. Lefedve kis lángon kb 20 percig főzzük.