Miért egészséges?
A karalábé védi a csontokat, kiugróan magas az antioxidáns-tartalma, elősegítheti a gyulladások, érrendszeri betegségek megelőzését és gyógyulását, védi a szívet és az ereket: erősíti a szívműködést, óvja az érrendszert. A karalábéban található C-vitamin segít tisztán, plakkmentesen tartani az ereket.
Hozzávalók:
- 2 ek olaj
- 1 ek zabpehelyliszt
- 1 kk pirospaprika
- 50 dkg karalábé
- 4 új répa
- 2 fehérrépa
- 1 paradicsom
- 1 ek petrezselyem
- só, bors
- a grízgaluskához:
- 20 dkg búzadara
- 1 ek liszt
- 1 ek szójajoghurt
- 1 ek olaj
- só
Elkészítés:
Olívaolajon megdinszteljük a karikára vágott répákat és a kockára vágott karalábét. Ha félig megpuhult megszórjuk liszttel és paprikával, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és készre főzzük. A galuska hozzávalóit összekeverjük annyi vízzel, hogy nem túl lágy masszát kapjunk és kiskanállal beleszaggatjuk a levesbe. Pár perc alatt megfőnek. A levest apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.