Ez a weboldal is sütiket használ!

Sütiket használunk a kosár és pénztár műveletek működésének biztosításához, valamint statisztikai (Google Analytics) és marketing (Google Adwords) célokra. Az adatvédelmi tájékoztatónkban megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.

KARALÁBÉLEVES GRÍZGALUSKÁVAL

Karalábéleves grízgaluskával

Miért egészséges?

A karalábé védi a csontokat, kiugróan magas az antioxidáns-tartalma, elősegítheti a gyulladások, érrendszeri betegségek megelőzését és gyógyulását, védi a szívet és az ereket: erősíti a szívműködést, óvja az érrendszert. A karalábéban található C-vitamin segít tisztán, plakkmentesen tartani az ereket.

Hozzávalók:

  • 2 ek olaj
  • 1 ek zabpehelyliszt
  • 1 kk pirospaprika
  • 50 dkg karalábé
  • 4 új répa
  • 2 fehérrépa
  • 1 paradicsom
  • 1 ek petrezselyem
  • só, bors
  • a grízgaluskához:
  • 20 dkg búzadara
  • 1 ek liszt
  • 1 ek szójajoghurt
  • 1 ek olaj

Elkészítés:

Olívaolajon megdinszteljük a karikára vágott répákat és a kockára vágott karalábét. Ha félig megpuhult megszórjuk liszttel és paprikával, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és készre főzzük. A galuska hozzávalóit összekeverjük annyi vízzel, hogy nem túl lágy masszát kapjunk és kiskanállal beleszaggatjuk a levesbe. Pár perc alatt megfőnek. A levest apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.