Ez a weboldal is sütiket használ!

Sütiket használunk a kosár és pénztár műveletek működésének biztosításához, valamint statisztikai (Google Analytics) és marketing (Google Adwords) célokra. Az adatvédelmi tájékoztatónkban megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.

BESAMELES BROKKOLI BÚZABURGERREL

Besameles brokkoli búzaburgerrel

Miért egészséges?

A brokkoli rendkívül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, pl. vasban és kalciumban. A gyomor és a bélrendszer barátja magas rosttartalmának köszönhetően. Folsavban gazdag, így terheseknek érdemes sokat fogyasztani belőle. A brokkoli továbbá kiváló antioxidáns-forrás, amely segít megszabadítani a szervezetet a szabadgyökök egészségkárosító hatásától. Az étel laktózmentes, tejérzékenyek is fogyaszthatják.

Hozzávalók:

  • 1 db brokkoli
  • 10 dkg vegan olvadós sajt
  • só, bors, kis zsemlemorzsa
  • tartósítómentes vegeta
  • 2 dl zabtejszín
  • 3 dkg biomargarin, vagy olaj
  • 3 dl zabtej
  • 3 ek. zabpehelyliszt
  • só, bors, szerecsendió
  • 20 dkg. búzaburger vagy szejtán
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A brokkolit kis rózsákra szedjük és vegetás vízben roppanósra főzzük. A margarinon megpirítjuk a lisztet, felöntjük növényi tejjel, belekeverünk egy kis doboz zabtejszínt, fűszerezzük. Kiolajozott tepsibe rétegezzük a brokkolit, meglocsoljuk a besamellel, megszórjuk reszelt vegan sajttal és zsemlemorzsával. A sajt pirulsásig 220 fokon sütjük. Közben a szeletekre vágott búzaburgert olajban kisütjük, rizzsel tálaljuk.