Ez a weboldal is sütiket használ!

Sütiket használunk a kosár és pénztár műveletek működésének biztosításához, valamint statisztikai (Google Analytics) és marketing (Google Adwords) célokra. Az adatvédelmi tájékoztatónkban megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.

KELT MEGGYES PITE

Kelt meggyes pite

Miért egészséges?

A tönkölybúzában lévő vitaminok és ásványi anyagok lassítják az öregedési folyamatokat, rugalmassá teszik a test szöveteit, javítják a teljesítőképességet. Jó hatással van a fejfájásra, s más idegrendszeri problémákra. Erősíti az immunrendszert.

Hozzávalók:

  • 60 dkg fehér tönkölyliszt
  • 3 dl zabtej
  • 3 dkg élesztő
  • kicsi sütőpor
  • 1 ek szójajoghurt
  • 1 nagy ek kókuszzsír
  • 3-4 ek barnacukor
  • vaníliapor
  • fél bio citrom héja
  • tetejére : fél kg meggy
  • 10 dkg dió
  • cukor

Elkészítés:

Cukros zabtejben felfuttatjuk az élesztőt, a liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd a felfuttatott élesztős keveréket is. Bedagasztjuk kb 10 perc alatt, majd 1 óra alatt duplájára kelesztjük . Kinyújtjuk a tésztát, megszórjuk meggyel és még 20 percig kelesztjük. Rászórjuk a diót és a cukrot. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-40 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórhatjuk.