Miért egészséges?
A tönkölybúzában lévő vitaminok és ásványi anyagok lassítják az öregedési folyamatokat, rugalmassá teszik a test szöveteit, javítják a teljesítőképességet. Jó hatással van a fejfájásra, s más idegrendszeri problémákra. Erősíti az immunrendszert.
Hozzávalók:
- 60 dkg fehér tönkölyliszt
- 3 dl zabtej
- 3 dkg élesztő
- kicsi sütőpor
- 1 ek szójajoghurt
- 1 nagy ek kókuszzsír
- 3-4 ek barnacukor
- vaníliapor
- fél bio citrom héja
- tetejére : fél kg meggy
- 10 dkg dió
- cukor
Elkészítés:
Cukros zabtejben felfuttatjuk az élesztőt, a liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd a felfuttatott élesztős keveréket is. Bedagasztjuk kb 10 perc alatt, majd 1 óra alatt duplájára kelesztjük . Kinyújtjuk a tésztát, megszórjuk meggyel és még 20 percig kelesztjük. Rászórjuk a diót és a cukrot. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-40 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórhatjuk.