Miért egészséges?
Ha szénhidrátdús ételt fahéjjal együtt esszük, akkor az nem okoz olyan hirtelen emelkedést a vércukorszintben, így hirtelen csökkenést sem. Fahéjkivonatot tartalmazó étrend-kiegészítők szedésével jelentősen csökkenthető a cukorbetegség kialakulásának esélye. A vérzsírokra is kedvezően hat a fahéj: ha a zsírdús ételeket fahéjjal egészítjük ki, akkor nem figyelhető meg a vér trigliceridszintjének emelkedése.
Hozzávalók:
- 2 padlizsán
- 2 ek paradicsompüré
- 1 nagy vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- kis cukor
- 1 kk. fahéj
- 1 kk. majoranna
- só, bors
- 5 ek. Olívaolaj
- 10 dkg mandula
Elkészítés:
A padlizsánt kis kockákra vágjuk és besózzuk, félre tesszük. A hagymát olajon megdinszteljük, rádobjuk a padlizsánt és a mandula kivételével az összes hozzávalót. Készre pároljuk és tetszés szerinti tésztával tálaljuk. A mandulát forró vízbe tesszük 2 percre, majd hideg vízzel leöblítjük, így könnyen kicsúszik a héjából. Szárazon vagy olajban kicsit megpirítjuk és a szószra szórjuk.