Ez a weboldal is sütiket használ!

Sütiket használunk a kosár és pénztár műveletek működésének biztosításához, valamint statisztikai (Google Analytics) és marketing (Google Adwords) célokra. Az adatvédelmi tájékoztatónkban megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.

PADLIZSÁN ÉS BURGONYA FŰSZERES SZÓSZBAN

Padlizsán és burgonya fűszeres szószban

Miért egészséges?

A padlizsán arról ismert, hogy víztartalma magas, míg kalóriatartalma alacsony. Vagyis, ideális a fogyókúrázók számára. Egészségesen tartja és védi az emésztőrendszert a jó rosttartalma miatt. Csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek valamint a stroke kialakulásának esélyét.

Hozzávalók:

  • 1 padlizsán
  • 4 burgonya
  • 4 paradicsom
  • 2 ek petrezselyemzöld
  • 1 ek. olaj
  • 1 tk. római kömény
  • 1 apróra vágott csípős zöldpaprika
  • 2 tk gyömbérpor

Elkészítés:

A kockára vágott krumplit és padlizsánt külön-külön forró olajban kisütjük, lecsepegtetjük. Egy kis tálkában összekeverjük a gyömbért, fokhagymát, zöld paprikát, koriandert, piros paprikát, kurkumát és 2 ek. vizet. Felmelegítünk egy serpenyőben 2 ek olajat, beletesszük a római köményt és kipattogtatjuk Ha pattog, beletesszük a fűszerkeveréket és kevergetve kicsit főzzük. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és egy percig együtt főzzük. Ezután beletesszük a sült krumplit és padlizsánt. Ha nagyon száraz, akkor kis vizet teszünk hozzá.