Miért egészséges?
A padlizsán arról ismert, hogy víztartalma magas, míg kalóriatartalma alacsony. Vagyis, ideális a fogyókúrázók számára. Egészségesen tartja és védi az emésztőrendszert a jó rosttartalma miatt. Csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek valamint a stroke kialakulásának esélyét.
Hozzávalók:
- 1 padlizsán
- 4 burgonya
- 4 paradicsom
- 2 ek petrezselyemzöld
- 1 ek. olaj
- 1 tk. római kömény
- 1 apróra vágott csípős zöldpaprika
- 2 tk gyömbérpor
Elkészítés:
A kockára vágott krumplit és padlizsánt külön-külön forró olajban kisütjük, lecsepegtetjük. Egy kis tálkában összekeverjük a gyömbért, fokhagymát, zöld paprikát, koriandert, piros paprikát, kurkumát és 2 ek. vizet. Felmelegítünk egy serpenyőben 2 ek olajat, beletesszük a római köményt és kipattogtatjuk Ha pattog, beletesszük a fűszerkeveréket és kevergetve kicsit főzzük. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és egy percig együtt főzzük. Ezután beletesszük a sült krumplit és padlizsánt. Ha nagyon száraz, akkor kis vizet teszünk hozzá.