Miért egészséges?
A napraforgó csökkenti a magas koleszterinszintet, és a magas vérnyomást, de a vércukorszintet is. A napraforgómag igazi B-vitamin lelőhely. A napraforgó csírája még ennél is gazdagabb, mert nem csak a B-vitaminban bővelkedik, hanem káliumban, kalciumban, vasban, és az oly szükséges D-vitaminban is.
Hozzávalók:
- 3-4 vöröshagyma
- 1,5 kg lecsópaprika
- 1 kg paradicsom
- olívaolaj
- 15 dkg napraforgó
- 1 cs. Szójavirsli
Elkészítés:
Olívaolajban elkezdjük sütni a hagymát, majd rádobjuk a paprikát és végül a paradicsomokat. Sózzuk és megfőzzük. A végén pár perc alatt megfőzzük benne a karikára vágott virslit is. A napraforgót száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk és a lecsó tetejére szórjuk