Ez a weboldal is sütiket használ!

Sütiket használunk a kosár és pénztár műveletek működésének biztosításához, valamint statisztikai (Google Analytics) és marketing (Google Adwords) célokra. Az adatvédelmi tájékoztatónkban megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.

RAKOTT KRUMPLI MÁSKÉPP

Rakott  krumpli másképp

Miért egészséges?

A csicseriborsó támogatja az emésztést, segít megszabadulni a bélfalakon lerakódott salakanyagoktól. Zsírtartalma alacsony, ezért a fogyókúrázók számára kifejezetten előnyös. Magas fehérjetartalmának köszönhetően mind a fejlődésben lévő gyerekeknek, mind a terhes és szoptató anyukáknak is érdemes fogyasztani. Bőségesen tartalmaz karotint, B1-, B6- és E-vitamint is. Ezek, valamint magas triptofán tartalma is hozzájárul ahhoz, hogy a depresszióban szenvedőknek segítséget nyújtson.

Hozzávalók:

  • 1, 5 kg krumpli
  • fél kg búzakolbász
  • 15 dkg csicseriborsóliszt
  • 1 nagy doboz szójajoghurt
  • olívaolaj
  • 2 vöröshagyma
  • só, bors
  • 300 gr. olvadós növényi sajt

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük, majd megcsináljuk a hamis rántottát: a csicserilisztet kis kurkumával, sóval és vízzel olyan állagúra keverjük, mint a tojást és bő olívaolajban kevergetés mellett megsütjük. Rétegezzük a krumplit, csicserirántottát, búzakolbászt, és minden réteget meglocsolunk szójajoghurttal.