Ez a weboldal is sütiket használ!

Sütiket használunk a kosár és pénztár műveletek működésének biztosításához, valamint statisztikai (Google Analytics) és marketing (Google Adwords) célokra. Az adatvédelmi tájékoztatónkban megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.

CSÍPŐS GOMBA KRUMPLIPÜRÉVEL

Csípős gomba krumplipürével

Miért egészséges?

A gomba ideális energiaszegény táplálék cukorbetegek számára. Nincs benne zsír, koleszterin, kevés benne a szénhidrát, viszont sok a fehérje. Olyan anyagokat tartalmaz, amelyek jótékony hatással vannak mind a májra, mind a hasnyálmirigyre. A gombafélék nagyszerű kalciumforrások, így segítenek a csontok erősítésében, illetve a csontritkulás kialakulásának megelőzésében is. Az ízületeknek is jót tesz a gombafogyasztás. A D-vitamin viszonylag kevés zöldségben és növényi eredetű táplálékban található meg, de a gombafélék pont ebbe a körbe tartoznak. Ráadásul a gombában található kalcium és foszfor a D vitamin felszívódását is segíti.

Hozzávalók:

  • fél kg gomba
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 mk. cayenne bors
  • olívaolaj
  • 1 kg krumpli
  • kb. 2 dl zabital
  • 2 ek. napraforgó olaj

Elkészítés:

A gombát kisebb darabokra vágjuk. A fokhagymát olívaolajon megfuttatjuk és rádobjuk a gombát.Fűszerezzük cayenne borssal és a végén petrezselymet keverünk hozzá. A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. Összetörjük, hozzáadjuk a forró zabtejet és a napraforgóolajat és megsózzuk.