Miért egészséges?
A tofunak nagyon magas a fehérjetartalma és tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, tehát valóban azok közé a növényi tápanyagok közé tartozik, amelyek alkalmasak lehetnek a hús pótlására, segít a koleszterinszint alacsonyan tartásában, a fogyásban, sőt, egyes rákfélék megelőzésében is.
Hozzávalók:
- 20 dkg tofu (lehet füstölt is)
- 1 közepes hagyma
- fél kaliforniai paprika
- 1 kk. kurkuma
- 1 ek. Szójaszósz
- só, petrezselyem
- 2 ek. Kókuszzsír
Elkészítés:
A tofut villával összetörjük, kurkumával megszórjuk és szójaszósszal meglocsoljuk . Kókuszzsíron megdinszteljük a szeletekre vágott hagymát és paprikát . Hozzáadjuk a tofut és kevergetve pár perc alatt megsütjük.