Ez a weboldal is sütiket használ!

Sütiket használunk a kosár és pénztár műveletek működésének biztosításához, valamint statisztikai (Google Analytics) és marketing (Google Adwords) célokra. Az adatvédelmi tájékoztatónkban megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.

SZÉKELYKÁPOSZTA

Székelykáposzta

Miért egészséges?

A köles lúgosító, gluténmentes gabona. Szabályozza a vércukor- és koleszterinszintet, magas a kovasav és szilícium tartalma. Az egyik leggazdagabb magnéziumforrás, de tartalmaz foszfort, mangánt és vasat is. B-vitaminban is gazdag. Rendszeres fogyasztása, rugalmassá teszi a bőrt, erősíti a hajat és a körmöket. Olyan esszenciális aminosavat tartalmaz, amely növeli a szerotonin-szintet. Ideális tápláléka a vegetáriánusoknak, mivel gazdag fehérjeforrás. Lábadozó betegeknek és kismamáknak ajánlott a fogyasztása, mert erősíti az immunrendszert.

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 2 db közepes hagyma
  • 30 dkg köles
  • 50 dkg búzakolbász
  • 3 db. babérlevél
  • kókuszzsír
  • só , bors, köménymag

Elkészítés:

A hagymát apró kockákra vágjuk, kókuszzsíron megfonnyasztjuk. Rádobjuk a megmosott kölest és 2-3 percig kevergetjük rajta. Ezután megszórjuk piros paprikával, és hozzáadjuk a savanyú káposztát is. Sózzuk, köménymaggal megszórjuk és babérlevelet adunk hozzá.Annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje, hozzáadjuk a búzakolbászt és készre főzzük.