Miért egészséges?
A gabonakolbász vegetáriánus finomság, hagyományos füstölési eljárással készül, így a legkritikusabb fogyasztót is megtéveszti, hogy valójában nem húsból van.
Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 45 dkg búzakolbász
- 4 db paradicsom
- 3 fej hagyma
- só, bors, rozmaring
- napraforgó olaj
- szójajoghurt
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük, vékony karikákra vágjuk.Rétegezzük a búzakolbásszal, paradicsom-és hagymakarikákkal. Sózzuk, borssal és rozmaringgal bőségesen megszórjuk, minden réteget olajjal meglocsolunk. Ha szeretjük , szójajoghurtot is tehetünk a rétegekre. Alufóliával lefedve 200 fokon kb. 40 percig sütjük.