Leírás és Paraméterek
A zöldes színű, jellegzetes ízű és illatú liszt részben vagy egészben számtalan étel elkészítéséhez alkalmazható. Vegánok, vegetáriánusok, diétázók is beépíthetik étrendjükbe. A sütéshez és főzéshez célszerű ezt a fajta őrleményt választani, mely az ételek sűrítésére is kiváló.
Készítésekor első lépésként a tökmagot megtisztítják héjától, utána pedig az olaját vegyszermentesen, hidegen kisajtolják belőle. A fennmaradó anyag finomra őrlésével készül a Nature Cookta Tökmagliszt, mely élelmi rostban gazdag konyhai alapanyag.
Ez az értékes, mexikói őslakosok által sok ezer éve ismert növény a 16. században Európába, Afrikába és Ázsiába is eljutott. Hazánkban az olajtöktermesztés a II. világháború idején került előtérbe.
Az értékes beltartalmú tökmagból nyert liszt többféleképpen felhasználható, ízletes kenyerek, pogácsák, lepények is készíthetőek belőle. Ha péksüteményeket készítünk, akkor a receptben olvasható tojásmennyiséget pótoljuk ki még egy tojással, így a készített finomságunk kevésbé morzsálódik. Mandulaaroma hozzáadásával kiváltható vele a pisztácia is.
A tökmagliszt fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Tartalmaz: 100% tökmagliszt
Tápanyagérték (100g-ban):
Energia : 352 kcal/ 1479 kJ
Fehérje : 61,72 g
Zsír : 7,2 g
Szénhidrát : 4,31 g
Kiszerelés | 500 g |
oszlop | 100-1-336 |