Olajos magvak, aszalványok
Néhány olajos mag és aszalvány leírása:
Olajos magvak:
Natur-Food mandula egész:
A mandulában sok B1-, B2- és B6- és E-vitamin található. Ásványi anyagok közül a rengeteg kálium (835 mg), a kálcium (252 mg), magnézium (170 mg) említendő, 835 mg káliumot, 441 mg foszfort tartalmaz. Nyomelemei közül a vas, mangán, cink kiemelendő.
Natur-Food kesudió:
A kesudió jelentős magnézium forrás amely elősegíti az energia-kibocsátást és csont-növekedést, tartalmaz foszfort amely a csontokat és fogakat építi, továbbá tartalmaz cinket ami nélkülözhetetlen az emésztés és anyagcsere folyamatában, valamint vas is van benne, ami vas nélkülözhetetlen a vörösvértestek működéséhez és az enzimaktivitás miatt.
Natur-food tökmag:
Az esszenciális zsírtartalmának köszönhetjük a tökmag vértisztító hatását, így a köszvény kitűnő ellenszere lett, hiszen ahol tökmagot fogyasztanak ott, tököt is. Az esszenciális olaj serkenti az A-vitamin felszívódását. Különösen ajánlott fogyasztása férfiaknak a prosztatabántalmak kezelésére illetve megelőzésére.
Biopont lenmag
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó lenmag. Eszenciális olajakat tartalmaz, csökkenti a test koleszterinlerakódását. Ajánljuk bármilyen főételbe, salátába, pékáruba. Teaként elkészítve segít a székrekedésen és vérzéscsillapító hatású.
Szezámmag:
A szezámmag súlyarányosan hétszer annyi kalciumot tartalmaz mint a tehéntej. A szezámmag erős antioxidáns, gomba- és vírusölő hatású.
Aszalványok:
Natur-food csemege mazsola fekete:
A mazsola mint aszalt szőlő, a szőlő értékes tulajdonságait hordozza, koncentrált formában. Ősi kultúrnövényünk, mely fontos helyet érdemel étrendünkben. Édesítésre az egyik legtermészetesebb anyag, amit használhatunk.
Natur-Food aszalt meggy:
A meggy az egyik legértékesebb magyar gyümölcs. Egyedülálló tulajdonságait hirdeti, az egyik legmagasabb antioxidáns tartalmú gyümölcs. Rövid eltarthatósága miatt aszalással a téli hónapokra is tudjuk tárolni.
Natur-Food aszalt szilva:
Az aszalt szilva emésztést serkentő hatású, továbbá a veseműködést is serkenti, koleszterinszint csökkentő hatása is van és erős antibakteriális hatással is bír.
Aszalt goji bogyó:
Antioxidáns tulajdonsága révén védelmet nyújt olyan szabad gyökökkel szemben, melyek károsíthatják a sejtek és a szövetek szerkezetét, valamint felelősek az oxidációs eredetű öregedési folyamatokért. Tradicionális Kínai Orvoslás szerint a máj és a vese meridiánjaira hat