Miért pont akkor hagynád ki a csírát, amikor a növény a sláger?
Évről évre egyre többen csatlakoznak a veganuár kezdeményezéshez, amikor arra biztatnak mindenkit, hogy januárban csak növényeket egyen. Új év, új kezdet, ilyenkor érdemes belevágni valami szokatlanba. És ha már ilyenkor a csapból is a vegánságra buzdító celebek folynak, miért ne adnánk egy hónapnyi esélyt nekik? Rögtön jön viszont az égető kérdés, akkor most mit is egyek…
Szerencsére már rengeteg finomabbnál finomabb vegán étel receptje jön velünk szembe, sőt, még mi is hétről hétre küldünk egyet-egyet. Azonban most pluszban adunk egy jó tippet, amivel változatosabbá és egészségesebbé tehetjük nem csak a vegán ételeinket. Ez nem más, mint a csíra.
A csírában a legjobb, hogy finom. Mellékesen persze nagyon egészséges is, mert tele van vitaminnal, nyomelemmel, meg még egy csomó földi jóval. Szóval érdemes rászokni a csírafogyasztásra, mert az egyik legjobb módja, hogy ízlelőbimbóink mellett szervezetünket is kényeztessük. Plusz egy kellemes hobbival is gazdagodhatunk, mert csíráztatni jó móka. Ráadásul még csak nem is időigényes.
A csírát legjobb otthon készíteni. Így mindig a lehető legfrissebb formában ehetjük. Csíráztatni pedig pofonegyszerű, és csupán reggel-este kíván tőlünk egy-két percet. Cserébe a csírák révén tetszetős konyhai dekorációhoz is jutunk.
És hogy mihez fogyasszuk? Igazából bármihez. Lehet szendvicsekbe, salátákba, levesekbe szórni, lehet köretnek vagy köret mellé, ehetjük csak úgy magában is, vagy akár kencéket, pestókat is csinálhatunk belőle. Az ízviláguk pedig mesésen változatos. Van semleges, enyhe, van édeskés, van csípős és nagyon csípős, van kesernyés és nagyon keserű, van fűszeres és van egzotikus is. Kinek-kinek ízlése szerint.