Ez a weboldal is sütiket használ!

Sütiket használunk a kosár és pénztár műveletek működésének biztosításához, valamint statisztikai (Google Analytics) és marketing (Google Adwords) célokra. Az adatvédelmi tájékoztatónkban megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.

Tofu és szejtán receptek

A tofuról:

Tofus Wok
  • Kiváló alternatívája a húsnak
  • Szójababból készül
  • Magas fehérjetartalom (Kb. 12%)
  • Alacsony kalóriatartalmú
  • Koleszterinmentes
  • Könnyen emészthető
  • Csak többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz!
  • Igazi átváltozóművész… szinte bármilyen étel elkészíthető belőle
  • Sütés, főzés során gyorsan átveszi a fűszerek ízét, illatát
  • Magyar szójababból, 100% génmanipuláció mentes, a mi személyes garanciánkkal
 

A szejtánról:

Szejtán paprikás
  • Minden húsétel elkészíthető belőle
  • Búzából nyerjük
  • Koleszterinmentes
  • Nagyon laktató
  • Magas, a húséval megegyező fehérjetartalom
  • Sütés, főzés során gyorsan átveszi a fűszerek ízét, illatát


 

Konyhai tanácsok:

Hidegtál

A tofu és a szejtán is jól felhasználható bármilyen nemzetközi konyha húsételeinek elkészítéséhez - a vegetárius vendégek nagy örömére, akiknek ez nagy változatosságot jelent a szokásos sajtos, zöldséges ételek helyett.

Mivel sem a tofu, sem a szejtán nem tartalmaz zsírt, így intenzívebb fűszerezést és vékonyabb szeletelést, illetve kisebb kockázást igényel, hogy az ízek jobban érvényesüljenek.

Szeletelésnél az ajánlott vastagság: 3-6 mm szejtán, illetve 5-6 mm tofu esetén. Nagyon jól ízesíthetők szójaszósszal vagy különféle pácolással.

 

Alap ötletek:

 
SZEJTÁN, TOFU GYROS SZEJTÁN, TOFU GYROS
A tofut vagy szejtánt csíkokra vágjuk, olajban elősütjük. • A gyros fűszerkeveréket olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az elősütött tofut, illetve a szejtánt és készre pirítjuk.
 
RÁNTOTT TOFU, SZEJTÁN RÁNTOTT TOFU, SZEJTÁN
Panírozás előtt mártsuk a tofut vagy a szejtánt pár percre szójaszószba.
 
TOFU RÁNTOTTA TOFU RÁNTOTTA
Olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd a kurkumát. • Hozzáadjuk a villával összetört tofut egy kevés vízzel, majd készre pirítjuk.
 
TOFU WOKBAN, ZÖLDSÉGEKKEL TOFU WOKBAN, ZÖLDSÉGEKKEL
A szójaszósz kiemeli az alapanyagok ízét!
 
TOFUS LECSÓ TOFUS LECSÓ
Ízlés szerint lecsót készítünk. • Pár percig együtt főzzük az összetört vagy apróra kockázott tofuval vagy füstölt tofuval.
 
SZEJTÁN PAPRIKÁS SZEJTÁN PAPRIKÁS
Pörkölt alapot készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott szejtánt és készre főzzük. • Tejföllel behabarjuk, intenzíven fűszerezzük! • Tofuval is elkészíthető!
 
TOFU ÉS SZEJTÁN
ROSTON SÜTVE TOFU ÉS SZEJTÁN ROSTON SÜTVE
A tofut és a szejtánt intenzven fűszerezzük, szójaszószba mártjuk, utána roston készre sütjük.
 
TOFU, SZEJTÁN NYÁRS TOFU, SZEJTÁN NYÁRS
A tofut, szejtánt, grill zöldségeket pácolás, fűszerezés után nyársra tuzzük, készre grillezzük.
 
BOLOGNAI SPAGETTI BOLOGNAI SPAGETTI
Ízlés szerint bolognai mártást készítünk. • A húst összetört vagy apró kockára vágott, pirított natúr vagy füstölt tofuval, szejtánnal helyettesítjük.
 
HIDEGTÁLAK HIDEGTÁLAK
Készételeinkből azonnal tálalhatóak. (készételeinket ld. a táblázatban)
 
SZENDVICSEKHEZ SZENDVICSEKHEZ
A hidegtálakhoz hasonlóan készételeinket szendvicsek készítéséhez is ajánljuk.
 
FÜSTÖLT TOFU PIRÍTOTT ZÖLDSÉGEKKEL FÜSTÖLT TOFU PIRÍTOTT ZÖLDSÉGEKKEL
A felszeletelt füstölt tofut kevés olajon átpirítjuk kevés szójaszószt és ízlés szerint fűszerezzük, majd hozzá adjuk a hosszúkásra vágott zöldségeket és rövid ideig együtt pirítjuk. Akkor jó, ha a zöldség kicsit ropogós marad. Elkészíthető natúr vagy chilis tofuval is.
 
RÁNTOTT TOFU, SZEJTÁN RÁNTOTT TOFU, SZEJTÁN
Panírozás előtt mártsuk a tofut vagy a szejtánt pár percre szójaszószba.
 
SÜLT SZEJTÁN SZELET SÜLT SZEJTÁN SZELET
A natúr vagy sült szejtánt vékony szeletekre vágjuk szójaszószba mártjuk (a szószba tehetünk egy kis fokhagymát) megnyomkodjuk, hogy magába szívja a szójaszószt. Ezután kevés olajon mindkét oldalát enyhén kérgesre pirítjuk.
 
TOFU HAMBURGER TOFU HAMBURGER
A tofu burgert vagy zöldséges tofu burgert egy éles késsel lapjában kettévágjuk kevés olajon mindkét oldalát átpirítjuk majd ízlés szerint elkészítjük a hamburgert. Hasábburgonyával is tálalhatjuk.