A tofuról:

- Kiváló alternatívája a húsnak
- Szójababból készül
- Magas fehérjetartalom (Kb. 12%)
- Alacsony kalóriatartalmú
- Koleszterinmentes
- Könnyen emészthető
- Csak többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz!
- Igazi átváltozóművész… szinte bármilyen étel elkészíthető belőle
- Sütés, főzés során gyorsan átveszi a fűszerek ízét, illatát
- Magyar szójababból, 100% génmanipuláció mentes, a mi személyes garanciánkkal
A szejtánról:

- Minden
húsétel
elkészíthető belőle - Búzából nyerjük
- Koleszterinmentes
- Nagyon laktató
- Magas, a húséval megegyező fehérjetartalom
- Sütés, főzés során gyorsan átveszi a fűszerek ízét, illatát
Konyhai tanácsok:

A tofu és a szejtán is jól felhasználható bármilyen nemzetközi konyha húsételeinek
elkészítéséhez - a vegetárius vendégek nagy örömére, akiknek ez nagy változatosságot jelent a szokásos sajtos, zöldséges ételek helyett.
Mivel sem a tofu, sem a szejtán nem tartalmaz zsírt, így intenzívebb fűszerezést és vékonyabb szeletelést, illetve kisebb kockázást igényel, hogy az ízek jobban érvényesüljenek.
Szeletelésnél az ajánlott vastagság: 3-6 mm szejtán, illetve 5-6 mm tofu esetén. Nagyon jól ízesíthetők szójaszósszal vagy különféle pácolással.
Alap ötletek:
![]() |
SZEJTÁN, TOFU GYROS |
A tofut vagy szejtánt csíkokra vágjuk, olajban elősütjük. • A gyros fűszerkeveréket olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az elősütött tofut, illetve a szejtánt és készre pirítjuk. |
![]() |
RÁNTOTT TOFU, SZEJTÁN |
Panírozás előtt mártsuk a tofut vagy a szejtánt pár percre szójaszószba. |
![]() |
TOFU RÁNTOTTA |
Olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd a kurkumát. • Hozzáadjuk a villával összetört tofut egy kevés vízzel, majd készre pirítjuk. |
![]() |
TOFU WOKBAN, ZÖLDSÉGEKKEL |
A szójaszósz kiemeli az alapanyagok ízét! |
![]() |
TOFUS LECSÓ |
Ízlés szerint lecsót készítünk. • Pár percig együtt főzzük az összetört vagy apróra kockázott tofuval vagy füstölt tofuval. |
![]() |
SZEJTÁN PAPRIKÁS |
Pörkölt alapot készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott szejtánt és készre főzzük. • Tejföllel behabarjuk, intenzíven fűszerezzük! • Tofuval is elkészíthető! |
![]() |
TOFU ÉS SZEJTÁN ROSTON SÜTVE |
A tofut és a szejtánt intenzven fűszerezzük, szójaszószba mártjuk, utána roston készre sütjük. |
![]() |
TOFU, SZEJTÁN NYÁRS |
A tofut, szejtánt, grill zöldségeket pácolás, fűszerezés után nyársra tuzzük, készre grillezzük. |
![]() |
BOLOGNAI SPAGETTI |
Ízlés szerint bolognai mártást készítünk. • A húst összetört vagy apró kockára vágott, pirított natúr vagy füstölt tofuval, szejtánnal helyettesítjük. |
![]() |
HIDEGTÁLAK |
Készételeinkből azonnal tálalhatóak. (készételeinket ld. a táblázatban) |
![]() |
SZENDVICSEKHEZ |
A hidegtálakhoz hasonlóan készételeinket szendvicsek készítéséhez is ajánljuk. |
![]() |
FÜSTÖLT TOFU PIRÍTOTT ZÖLDSÉGEKKEL |
A felszeletelt füstölt tofut kevés olajon átpirítjuk kevés szójaszószt és ízlés szerint fűszerezzük, majd hozzá adjuk a hosszúkásra vágott zöldségeket és rövid ideig együtt pirítjuk. Akkor jó, ha a zöldség kicsit ropogós marad. Elkészíthető natúr vagy chilis tofuval is. |
![]() |
RÁNTOTT TOFU, SZEJTÁN |
Panírozás előtt mártsuk a tofut vagy a szejtánt pár percre szójaszószba. |
![]() |
SÜLT SZEJTÁN SZELET |
A natúr vagy sült szejtánt vékony szeletekre vágjuk szójaszószba mártjuk (a szószba tehetünk egy kis fokhagymát) megnyomkodjuk, hogy magába szívja a szójaszószt. Ezután kevés olajon mindkét oldalát enyhén kérgesre pirítjuk. |
![]() |
TOFU HAMBURGER |
A tofu burgert vagy zöldséges tofu burgert egy éles késsel lapjában kettévágjuk kevés olajon mindkét oldalát átpirítjuk majd ízlés szerint elkészítjük a hamburgert. Hasábburgonyával is tálalhatjuk. |