Miért egészséges?
A káposztában található kálium jót tesz a szívnek, a kalcium a fogaknak és a csontoknak, míg a vas és a zöld növényi színanyag a vérképzést segíti. Ugyanakkor a zöldség magas rostanyagtartalma serkenti az emésztést,
Hozzávalók:
- 1 liter finomra reszelt káposzta
- 3 kk őrölt római kömény
- 1 ek reszelt gyömbér
- 2 kk só, 8 ek csicseriborsóliszt
- paradicsomszószhoz:
- 6-8 ek olaj
- 4 kk egész római kömény
- 2 ek reszelt friss gyömbér
- 4 kk őrölt koriander
- 1 kk asafoetida
- 2 kk cayenne bors
- 2 kk kurkuma
- 9 dl paradicsompüré
- 2 kk só, 5 kk cukor
- 4 dl zabtejszín
Elkészítés:
A golyókat előkészítjük: A káposztát besózzuk, fűszerezzük és amikor kicsit levet ereszt hozzáadjuk a csicserilisztet. Jól összegyúrjuk és diónyi golyókat formázunk belőle, ebből a mennyiségből kb 21 db lesz. A golyókat forró olajban kisütjük. Elkészítjük a paradicsomszószt: olajban megpirítjuk az egész római köményt, hozzáadjuk a reszelt gyömbért és a porfűszereket, majd a paradicsomszószt. Fedő alatt főzzük míg besűrűsödik. Ha kell vizet adunk hozzá és végül a zabtejszínnel krémessé tesszük.