Ez a weboldal is sütiket használ!

Sütiket használunk a kosár és pénztár műveletek működésének biztosításához, valamint statisztikai (Google Analytics) és marketing (Google Adwords) célokra. Az adatvédelmi tájékoztatónkban megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.

KÁPOSZTAGOLYÓK FŰSZERES PARADICSOMMÁRTÁSBAN

Káposztagolyók fűszeres paradicsommártásban

Miért egészséges?

A káposztában található kálium jót tesz a szívnek, a kalcium a fogaknak és a csontoknak, míg a vas és a zöld növényi színanyag a vérképzést segíti. Ugyanakkor a zöldség magas rostanyagtartalma serkenti az emésztést,

Hozzávalók:

  • 1 liter finomra reszelt káposzta
  • 3 kk őrölt római kömény
  • 1 ek reszelt gyömbér
  • 2 kk só, 8 ek csicseriborsóliszt
  • paradicsomszószhoz:
  • 6-8 ek olaj
  • 4 kk egész római kömény
  • 2 ek reszelt friss gyömbér
  • 4 kk őrölt koriander
  • 1 kk asafoetida
  • 2 kk cayenne bors
  • 2 kk kurkuma
  • 9 dl paradicsompüré
  • 2 kk só, 5 kk cukor
  • 4 dl zabtejszín

Elkészítés:

A golyókat előkészítjük: A káposztát besózzuk, fűszerezzük és amikor kicsit levet ereszt hozzáadjuk a csicserilisztet. Jól összegyúrjuk és diónyi golyókat formázunk belőle, ebből a mennyiségből kb 21 db lesz. A golyókat forró olajban kisütjük. Elkészítjük a paradicsomszószt: olajban megpirítjuk az egész római köményt, hozzáadjuk a reszelt gyömbért és a porfűszereket, majd a paradicsomszószt. Fedő alatt főzzük míg besűrűsödik. Ha kell vizet adunk hozzá és végül a zabtejszínnel krémessé tesszük.