Miért egészséges?
A szárzellerben található kálium igen jótékonyan hat a szív- és érrendszer egészségére, képes csökkenteni a vérnyomást is. Ezenkívül tele van értékes ásványi anyagokkal és vitaminokkal és gyulladáscsökkentő hatásai is vannak.
Hozzávalók:
- 1 szárzeller
- 2 db burgonya
- 1 nagy vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 l zöldségleves kockából
- 2 dl zabtejszín
- 2 ek zabpehelyliszt
- parajdi só, bors, petrezselyem
Elkészítés:
Olajon megdinszteljük a hagymát, rádobjuk a kicsire vágott szárzellert és felkockázott burgonyát, fokhagymát. Kicsit együtt pároljuk. Felöntjük zöldséglével és fedő alatt 20 perc alatt puhára pároljuk A tejszínbe belekeverjük a lisztet és még kb 5 percig együtt forraljuk Végén petrezselyemmel megszórjuk és pirított zsemlekockával tálaljuk.