Ez a weboldal is sütiket használ!

Sütiket használunk a kosár és pénztár műveletek működésének biztosításához, valamint statisztikai (Google Analytics) és marketing (Google Adwords) célokra. Az adatvédelmi tájékoztatónkban megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.

BARNA LENCSE FŐZELÉK

Barna lencse főzelék

Miért egészséges?

10 dkg lencsében másfélszer több fehérje van, mint a marhahúsban. De meg kell említenünk jelentős rosttartalmát is. Jó hatással van az anyagcserére, szuper étel székrekedésre. A változókor tüneteit csökkenti.

Hozzávalók:

  • fél kg barna lencse
  • 5 paradicsom kockázva
  • diónyi friss gyömbér reszelve
  • 5 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 kk madras curry
  • 1 kk garam masala
  • 2 dl zabtejszín
  • só, cayenne bors, olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 cs szójavirsli

Elkészítés:

A lencsét több vízben átmossuk és két babérlevéllel puhára főzzük. Egy nagy hagymát olajon megdinsztelünk és rádobjuk a gyömbért és a fokhagymát, együtt pároljuk. Ezután következik a paradicsom, ezzel is kicsit együtt főzzük, majd hozzáadjuk a lencsét és pár percig együtt rotyogtatjuk A végén hozzáöntjük a tejszínt és készre főzzük. Főtt szójavirslivel adjuk