Miért egészséges?
A szójának nagy a B-vitamin- és többszörösen telítetlen zsírsav-tartalma, emellett gazdag kalciumban, valamint a sejtjeink védelmére szolgáló olyan mikro-tápanyagokban, mint a folsav és a szelén.
Hozzávalók:
- 1 cs szójakocka
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 nagy hagyma
- 20 dkg borsó
- 1 db zöldségleveskocka
- 5 gered fokhagyma
Elkészítés:
A szójakockát vegetás vízzel leforrázzuk, majd krumplinyomón kinyomjuk belőle a felesleges vizet. A vöröshagymát kockára vágjuk, olajon megpirítjuk, rádobjuk a szójakockát, kis piros paprikával megszórjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a zöldborsót és készre főzzük. Sózzuk, sok borssal megszórjuk. Olajban sült burgonyával tálaljuk.