Ez a weboldal is sütiket használ!

Sütiket használunk a kosár és pénztár műveletek működésének biztosításához, valamint statisztikai (Google Analytics) és marketing (Google Adwords) célokra. Az adatvédelmi tájékoztatónkban megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.

MORZSÁS KARFIOL

Morzsás karfiol

Miért egészséges?

A karfiol gazdagon tartalmaz gyulladáscsökkentő tápanyagokat, a kurkuma hatóanyagával, a kurkuminnal együtt segíthet megelőzni és kezelni a prosztatarákot, gátolja továbbá az emlőrák sejtek növekedését

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej karfiol
  • olaj, sok zsemlemorzsa
  • 2 dl zabtejszín

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük és forró sós vízbe tesszük, mokkáskanálnyi cukrot is teszünk hozzá és félig megfőzzük. Közben a zsemlemorzsát az olajon zsemleszínűre pirítjuk és a leszűrt, lecsepegtetett karfiolt beleforgatjuk. A karfiolokat tepsibe tesszük és a zabtejszínnel meglocsoljuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt összesütjük.