Miért egészséges?
Az édesburgonya jó forrása a magnéziumnak, ami segít a kikapcsolódásban és a stressz csökkentésében. Magnéziumra szükség van még az egészséges szív és érműködéshez, a megfelelő vérnyomáshoz, egészséges csontokhoz, izom és idegi funkciókhoz.
Hozzávalók:
- fél kg kelbimbó
- 2 nagy édesburgonya
- 1 hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj, só, bors
- 1 tk római kömény
- diónyi friss gyömbér
- 1 zöldpaprika (csípős)
- 1 tk kurkuma
Elkészítés:
A római köményt olajban kipattogtatjuk, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, zúzott fokhagymát, erős paprikát, vöröshagymát. A kelbimbót előzőleg cukros, sós vízben kicsit előfőzzük, majd a fűszeres keverékhez adjuk a kockára vágott édesburgonyával együtt. Az egészet puhára főzzük, a végén adhatunk hozzá egy felkockázott paradicsomot is.