Miért egészséges?
A zöldborsó értékes táplálék. Fehérjetartalma nagyon jó minőségű, a sok esszenciális, nélkülözhetetlen aminosav jelenléte miatt. Tartalmaz Béta-karotint, B1-, B2-, és C-vitamint. Ásványi anyagok közül megtalálható benne a foszfor és a kálium, vas, cink, mangán és réz.
Hozzávalók:
- 1 kg borsó
- 7 dl víz
- 2 dl zabtejszín
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek cukor
- 1 mk só
- 2 ek zabpehelyliszt
- 2-3 ek olaj
- 1 csomag szójakocka
Elkészítés:
A főzelékhez a borsót olajon a cukorral megpároljuk, közben kevergetjük. Forró vízzel felöntjük, ha megfőtt a borsó hozzáadjuk a zabtejszínben elkevert lisztet és az apróra vágott petrezselymet. Készre főzzük. A tepertőhöz a szójakockát forró vegetás vízben előfőzzük. Krumplinyomón kipréseljük a vizet belőle és forró olajban kisütjük, Ha az összes kész, sózzuk.