Ez a weboldal is sütiket használ!

Sütiket használunk a kosár és pénztár műveletek működésének biztosításához, valamint statisztikai (Google Analytics) és marketing (Google Adwords) célokra. Az adatvédelmi tájékoztatónkban megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.

ZÖLDBORSÓFŐZELÉK VEGA TEPERTŐVEL

Zöldborsófőzelék vega tepertővel

Miért egészséges?

A zöldborsó értékes táplálék. Fehérjetartalma nagyon jó minőségű, a sok esszenciális, nélkülözhetetlen aminosav jelenléte miatt. Tartalmaz Béta-karotint, B1-, B2-, és C-vitamint. Ásványi anyagok közül megtalálható benne a foszfor és a kálium, vas, cink, mangán és réz.

Hozzávalók:

  • 1 kg borsó
  • 7 dl víz
  • 2 dl zabtejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ek cukor
  • 1 mk só
  • 2 ek zabpehelyliszt
  • 2-3 ek olaj
  • 1 csomag szójakocka

Elkészítés:

A főzelékhez a borsót olajon a cukorral megpároljuk, közben kevergetjük. Forró vízzel felöntjük, ha megfőtt a borsó hozzáadjuk a zabtejszínben elkevert lisztet és az apróra vágott petrezselymet. Készre főzzük. A tepertőhöz a szójakockát forró vegetás vízben előfőzzük. Krumplinyomón kipréseljük a vizet belőle és forró olajban kisütjük, Ha az összes kész, sózzuk.