Miért egészséges?
A csicseriborsó bőven tartalmaz triptofánt, ami segít rosszkedv, depresszió ellen. Rostokban gazdag, így segíti az emésztést, rendszeres fogyasztása segíti a súlycsökkenést. Ezenkívül gazdag B1-, B6-vitaminokban és folsavban, E, A-vitaminban és karotinban. Kálcium-, magnézium-, cink-, és vastartalma is kiemelkedő.
Hozzávalók:
- 50 dkg főtt csicseriborsó
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 erős paprika
- 1 paradicsom
- 1 ek füstölt paprika
- olaj, só, bors
- fél kg spagetti
Elkészítés:
Szokásos módon pörkölt alapot készítünk. Olajon hagymát dinsztelünk, megszórjuk piros paprikával, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és az egészet szétfőzzük kis víz hozzáadásával. Botmixerrel pürésíthetjük is. A végén belekeverjük a főtt csicseriborsót és rövid ideig azzal is főzzük. A szószt a kifőtt spagettire halmozzuk, jégsalátával tálaljuk.