Ez a weboldal is sütiket használ!

Sütiket használunk a kosár és pénztár műveletek működésének biztosításához, valamint statisztikai (Google Analytics) és marketing (Google Adwords) célokra. Az adatvédelmi tájékoztatónkban megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.

GOMBAPÖRKÖLT TELJES KIÖRLÉSŰ TÉSZTÁVAL

Gombapörkölt teljes kiörlésű tésztával

Miért egészséges?

A tönkölybúza fehérje-, vitamin- és ásványi anyagtartalma kiemelkedő. Kalcium-, magnézium-, foszfor- és szeléntartalma számottevő, réz-, vas-, mangán- és cinktartalma meghaladja a búzáét. Jelentős szilícium és szeléntartalommal rendelkezik. Jó kedélyt teremtő és ellenálló-képességet növelő gabona

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomó petrezselyem
  • 2 dl zabtejszín
  • 2 ek zabpehelyliszt
  • 35 dkg tönkölytészta
  • olaj

Elkészítés:

A gombát nagyobb darabokra vágjuk, a vöröshagymát felkockázzuk, a petrezselymet apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. Az olajon megpároljuk a hagymát, rátesszük a gombát, sózzuk és kevergetjük. 1 paprikát és 1 paradicsomot belevágunk és az egészet fedő alatt puhára főzzük. A végén a zabtejszínben elkevert liszttel behabarjuk és barna tésztávl tálaljuk.