Miért egészséges?
A tönkölybúza fehérje-, vitamin- és ásványi anyagtartalma kiemelkedő. Kalcium-, magnézium-, foszfor- és szeléntartalma számottevő, réz-, vas-, mangán- és cinktartalma meghaladja a búzáét. Jelentős szilícium és szeléntartalommal rendelkezik. Jó kedélyt teremtő és ellenálló-képességet növelő gabona
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csomó petrezselyem
- 2 dl zabtejszín
- 2 ek zabpehelyliszt
- 35 dkg tönkölytészta
- olaj
Elkészítés:
A gombát nagyobb darabokra vágjuk, a vöröshagymát felkockázzuk, a petrezselymet apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. Az olajon megpároljuk a hagymát, rátesszük a gombát, sózzuk és kevergetjük. 1 paprikát és 1 paradicsomot belevágunk és az egészet fedő alatt puhára főzzük. A végén a zabtejszínben elkevert liszttel behabarjuk és barna tésztávl tálaljuk.