
Miért egészséges?
A mandula kiváló B1-, B2- és B6- és E-vitamin-forrás. Ásványi anyagai közül a rengeteg kálium, a kálcium, magnézium említendő, ezen kívül káliumot és foszfort tartalmaz. Nyomelemei közül a vas, mangán,cink kiemelendő.
Hozzávalók:
- 1 kg kókuszolaj
- 6 dl olívaolaj
- 5 db nagy vöröshagyma
- 40 dkg mandula
- 1 ek só
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk és lassú tűzön kevés olívaolajon üvegesre pároljuk. Ha kész, hozzáadjuk a kókuszolajat, a többi olívaolajat, sót, és a megpirított, apróra őrölt mandulát. Fagyasztóba tesszük és gyakran átkeverjük, hogy egyenletesen elkeveredjenek a hozzávalók. Ha megdermedt, hűtőben tároljuk.