Miért egészséges?
A csicseriborsóliszt fehérjetartalma kimagasló, de rostokban, ásványi anyagokban és vitaminokban is gazdag. Melegítő hatású hüvelyes. A bélrendszert salaktalanítja, kitisztítja, a lerakódott salakot is eltávolítja. A koleszterin szintet csökkenti és a vércukor szintet normalizálja. A gluténmentes diéta egyik nélkülözhetetlen alapanyaga. Panírozásnál tojáshelyettesítőként használják, és fasírozottakban kötőanyagként. Krémlevesek készítéséhez, főzelékek sűrítéséhez, nélkülözhetetlen
Hozzávalók:
- 20 dkg csicseriborsóliszt
- 3 dl víz
- só, fokhagymapor
- fél tk. kurkuma
- kenyér
Elkészítés:
A csicseriborsólisztet összekeverjük a vízzel, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Hozzáadjuk a sót, kis kurkumát, fokhagymaport, 10 percig állni hagyjuk. A kenyeret felszeleteljük, a keverékbe mártjuk és forró olajban kisütjük.