Miért egészséges?
A fekete mustármagnak vérnyomás csökkentő hatása van, béltisztító, gyomorbántalmakat gyógyító. Indiai ételekben sokat használják, a curry-k egyik alapanyaga.
Hozzávalók:
- 4 kisebb padlizsán
- 2 paradicsom
- 2 cs. tofu
- 2 dl olaj
- zöldfűszerek
- 1 kk. fekete mustármag
- 1 kk. koriander
- 1 kk. római kömény
- 1 kk kurkuma
- 1 kk. chili
- 1 hagyma
Elkészítés:
A padlizsánokat kis kockákra vágjuk, besózzuk. Ha levet ereszt, azt leöntjük róla. A hagymát felkockázzuk. A mustármagot kipattogtatjuk bő olajban, mert a padlizsán sok olajat felvesz, hozzáadjuk a hagymát, majd a többi fűszert. Rádobjuk a padlizsánokat, a felkockázott tofut és együtt pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A végén adjuk hozzá a paradicsomokat.