Miért egészséges?
A római kömény emésztést segítő fűszer, segít a fogyókúrában, mivel gyorsítja az anyagcserét. Csökkenti a vérszegénységet. Jót tesz szoptató anyáknak. Cukorbetegség kialakulását megelőző, és a cukorbetegséget gyógyító tulajdonságokkal is rendelkezik. Javítja az emlékezőtehetséget, segíti a koncentrációt.
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 30 dkg zöldborsó
- 1 paradicsom felkockázva
- 1 ek só
- 1 kk szárított gyömbér
- 1 kk kurkuma
- 1 kk cayenne bors
- 1 kk római kömény
- 1 fej főzőhagyma
- petrezselyemlevél
Elkészítés:
Az olajban kicsit megdinszteljük a nagyobb darabokra vágott hagymát, majd megszórjuk a fűszerekkel, pár percig együtt pirítjuk az egészet. Ezután hozzáadjuk a kis rózsákra szedett karfiolt és borsót, paradicsomot,majd kis vizet adunk hozzá és puhulásig főzzük a zöldségeket. A végén hozzáadjuk a petrezselymet. Sült újburgonyával tálaljuk.