Miért egészséges?
A mungóbab erős öregedésgátló hatással bír. A mungóbabban lévő vas erősíti az immunrendszert. A mungóbab fogyasztásával pótolható a szervezetben a szükséges réz mennyisége, ezáltal a vas is hatékonyabban hat a szervezetre. Az agy megfelelő oxigénellátásával a fejbőr egészséges marad, a haj pedig fényes, hosszú, erős és sűrű lesz.
Hozzávalók:
- 2 dl lencsecsíra
- 2 dl mungóbabcsíra
- 2 ek lenmagpehely 4 ek vízben elkeverve
- zsemlemorzsa
- a mártáshoz:
- 2 ek olaj
- 1 ek liszt
- só, bors, szerecsendió
- 1 csomag kapor
Elkészítés:
A csírákat aprítógépben összeturmixoljuk, hozzáadjuk a beáztatott lenmagpelyhet és annyi zsemlemorzsát, hogy fasírtokat tudjunk formázni. Olajban, vagy kókuszzsírban sütjük ki. A mártáshoz az olajon megfuttatjuk a lisztet, felöntjük a tejszínnel, beletesszük a kaprot és fűszerezzük. Ha kell növényi tejjel hígítjuk.