Ez a weboldal is sütiket használ!

Sütiket használunk a kosár és pénztár műveletek működésének biztosításához, valamint statisztikai (Google Analytics) és marketing (Google Adwords) célokra. Az adatvédelmi tájékoztatónkban megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.

CSÍRA FASÍRT KAPORMÁRTÁSSAL

Csíra fasírt kapormártással

Miért egészséges?

A mungóbab erős öregedésgátló hatással bír. A mungóbabban lévő vas erősíti az immunrendszert. A mungóbab fogyasztásával pótolható a szervezetben a szükséges réz mennyisége, ezáltal a vas is hatékonyabban hat a szervezetre. Az agy megfelelő oxigénellátásával a fejbőr egészséges marad, a haj pedig fényes, hosszú, erős és sűrű lesz.

Hozzávalók:

  • 2 dl lencsecsíra
  • 2 dl mungóbabcsíra
  • 2 ek lenmagpehely 4 ek vízben elkeverve
  • zsemlemorzsa
  • a mártáshoz:
  • 2 ek olaj
  • 1 ek liszt
  • só, bors, szerecsendió
  • 1 csomag kapor

Elkészítés:

A csírákat aprítógépben összeturmixoljuk, hozzáadjuk a beáztatott lenmagpelyhet és annyi zsemlemorzsát, hogy fasírtokat tudjunk formázni. Olajban, vagy kókuszzsírban sütjük ki. A mártáshoz az olajon megfuttatjuk a lisztet, felöntjük a tejszínnel, beletesszük a kaprot és fűszerezzük. Ha kell növényi tejjel hígítjuk.