Ez a weboldal is sütiket használ!

Sütiket használunk a kosár és pénztár műveletek működésének biztosításához, valamint statisztikai (Google Analytics) és marketing (Google Adwords) célokra. Az adatvédelmi tájékoztatónkban megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.

ÉDESBURGONYA VEGÁN MAJONÉZZEL

Édesburgonya vegán majonézzel

Miért egészséges?

Az agavé szirup fruktózt és glükózt tartalmaz, nagyon kevés elég belőle, jól édesít. Glikémiás indexe 30 alatt van, lassan szívódik fel, így nem emeli meg az inzulinszintet. Ásványi anyagokban, vasban, kálciumban, káliumban, magnéziumban gazdag.

Hozzávalók:

  • fél csésze zabital
  • 1 ek. almaecet
  • 1 ek. citromlé
  • 1 tk. dijoni mustár
  • fél ek. agavé szirup vagy méz
  • 1 kk. só
  • fél csésze olívaolaj
  • 2 nagy édesburgonya
  • olívaolaj, só

Elkészítés:

A majonézhez a fél csésze olívaolajon kívül a hozzávalókat 1 percig turmixoljuk, azután hozzáadjuk az olívaolajat és azzal is kicsit turmixoljuk. Az édesburgonyát hasábokra vágjuk, meglocsoljuk olajjal és sózzuk. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 200 fokon megsütjük kb 20 perc alatt.