Ez a weboldal is sütiket használ!

Sütiket használunk a kosár és pénztár műveletek működésének biztosításához, valamint statisztikai (Google Analytics) és marketing (Google Adwords) célokra. Az adatvédelmi tájékoztatónkban megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.

BROKKOLIS PADLIZSÁNOS BULGUR

Brokkolis padlizsános bulgur

Miért egészséges?

A bulgur szabályozza a koleszterinszintet, az omega-6 tartalma miatt ápolja a vérereket, karbantartja a vércukorszintet, csonterősítő hatással bír, segít a csontritkulás megelőzésében,szívvédő és immunerősítő.

Hozzávalók:

  • 20 dkg bulgur
  • 1 brokkoli
  • 1 padlizsán
  • só, kurkuma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • tartósítómentes vegeta
  • 2 paradicsom

Elkészítés:

A hagymát felkockázzuk és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a bulgurt és kb. 5 dl forró vízzel felöntjük, 1 tk. vegetával fűszerezzük.. Sózzuk és úgy 20 perc alatt kis lángon készre főzzük. A brokkolit kis rózsákra szedjük, a fokhagymát megpucoljuk és fokhagymanyomón átnyomjuk. Olívaolajat melegítünk, kicsit megpirítjuk a fokhagymát és rádobjuk a brokkolit. Meglocsoljuk szójaszósszal, kis vizet öntünk alá és roppanósra pároljuk.A padlizsánt héjastól kis kockákra vágjuk, megsózzuk és kurkumával megszórjuk. Fél órát állni hagyjuk. Bő olajban kisütjük és papírtörlővel a felesleges olajat feliatjuk.A bulgurt a brokkolival és a padlizsánnal tálaljuk. A paradicsomokat felkockázzuk és az ételt ezzel díszítjük.