Miért egészséges?
A bulgur szabályozza a koleszterinszintet, az omega-6 tartalma miatt ápolja a vérereket, karbantartja a vércukorszintet, csonterősítő hatással bír, segít a csontritkulás megelőzésében,szívvédő és immunerősítő.
Hozzávalók:
- 20 dkg bulgur
- 1 brokkoli
- 1 padlizsán
- só, kurkuma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- tartósítómentes vegeta
- 2 paradicsom
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a bulgurt és kb. 5 dl forró vízzel felöntjük, 1 tk. vegetával fűszerezzük.. Sózzuk és úgy 20 perc alatt kis lángon készre főzzük. A brokkolit kis rózsákra szedjük, a fokhagymát megpucoljuk és fokhagymanyomón átnyomjuk. Olívaolajat melegítünk, kicsit megpirítjuk a fokhagymát és rádobjuk a brokkolit. Meglocsoljuk szójaszósszal, kis vizet öntünk alá és roppanósra pároljuk.A padlizsánt héjastól kis kockákra vágjuk, megsózzuk és kurkumával megszórjuk. Fél órát állni hagyjuk. Bő olajban kisütjük és papírtörlővel a felesleges olajat feliatjuk.A bulgurt a brokkolival és a padlizsánnal tálaljuk. A paradicsomokat felkockázzuk és az ételt ezzel díszítjük.