Ez a weboldal is sütiket használ!

Sütiket használunk a kosár és pénztár műveletek működésének biztosításához, valamint statisztikai (Google Analytics) és marketing (Google Adwords) célokra. Az adatvédelmi tájékoztatónkban megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.

MANDULÁS PADLIZSÁNOS TÉSZTA

Mandulás padlizsános tészta

Miért egészséges?

Ha szénhidrátdús ételt fahéjjal együtt esszük, akkor az nem okoz olyan hirtelen emelkedést a vércukorszintben, így hirtelen csökkenést sem. Fahéjkivonatot tartalmazó étrend-kiegészítők szedésével jelentősen csökkenthető a cukorbetegség kialakulásának esélye. A vérzsírokra is kedvezően hat a fahéj: ha a zsírdús ételeket fahéjjal egészítjük ki, akkor nem figyelhető meg a vér trigliceridszintjének emelkedése.

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 2 ek paradicsompüré
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • kis cukor
  • 1 kk. fahéj
  • 1 kk. majoranna
  • só, bors
  • 5 ek. Olívaolaj
  • 10 dkg mandula

Elkészítés:

A padlizsánt kis kockákra vágjuk és besózzuk, félre tesszük. A hagymát olajon megdinszteljük, rádobjuk a padlizsánt és a mandula kivételével az összes hozzávalót. Készre pároljuk és tetszés szerinti tésztával tálaljuk. A mandulát forró vízbe tesszük 2 percre, majd hideg vízzel leöblítjük, így könnyen kicsúszik a héjából. Szárazon vagy olajban kicsit megpirítjuk és a szószra szórjuk.