
Miért egészséges?
A zabban a többi gabonaféléhez képest jóval kevesebb keményítő van, magasabb a zsiradéktartalma és fehérjetartalma, mint a vele összehasonlítható más gabonaterméké. Mindezen tulajdonságok együttes hatása révén kevésbé emeli meg a vércukorszintet.
Hozzávalók:
- 10 nagy paprikához:
- fél kg rizs
- 2 füstölt tofu
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- olaj, só, bors
- fél liter sűrített paradicsomlé
- 2 ek zabpehelyliszt
Elkészítés:
A kifőtt rizst összekeverjük a tofuval, fűszerezzük, beletöltjük a paprikákba és kiolajozott tepsiben megsütjük. Rántást készítünk olajjal, 1-2 ek liszttel , felöntjük a paradicsompürével és vízzel. Kis zellerzöldet teszünk bele, sózzuk, cukrozzuk, felfőzzük, beletesszük a sült paprikákat és egy kicsit még együtt főzzük az egészet.