Ez a weboldal is sütiket használ!

Sütiket használunk a kosár és pénztár műveletek működésének biztosításához, valamint statisztikai (Google Analytics) és marketing (Google Adwords) célokra. Az adatvédelmi tájékoztatónkban megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.

SÜLT TÖLTÖTT PAPRIKA

Sült töltött paprika

Miért egészséges?

A zabban a többi gabonaféléhez képest jóval kevesebb keményítő van, magasabb a zsiradéktartalma és fehérjetartalma, mint a vele összehasonlítható más gabonaterméké. Mindezen tulajdonságok együttes hatása révén kevésbé emeli meg a vércukorszintet.

Hozzávalók:

  • 10 nagy paprikához:
  • fél kg rizs
  • 2 füstölt tofu
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • olaj, só, bors
  • fél liter sűrített paradicsomlé
  • 2 ek zabpehelyliszt

Elkészítés:

A kifőtt rizst összekeverjük a tofuval, fűszerezzük, beletöltjük a paprikákba és kiolajozott tepsiben megsütjük. Rántást készítünk olajjal, 1-2 ek liszttel , felöntjük a paradicsompürével és vízzel. Kis zellerzöldet teszünk bele, sózzuk, cukrozzuk, felfőzzük, beletesszük a sült paprikákat és egy kicsit még együtt főzzük az egészet.