Miért egészséges?
A brokkolinak erős antioxidáns hatása van, valamint hatféle olyan vegyület található benne, amely csökkenti a vérnyomást. Jótékonyan hat a vérre, növeli az energiát. Segít a vérszegénység és a fáradékonyság leküzdésében is. Kutatások bizonyítják, hogy a brokkolinak a többi káposztafélével együtt jelentős szerepe van a rákos megbetegedések kialakulását megakadályozó étrendben.
Hozzávalók:
- 1 csomag brokkoli
- 5 db krumpli
- 2 liter víz
- 1 ek vegeta, só
- kis kakukkfű és zellerzöld
- petrezselyem
- fokhagyma
Elkészítés:
A brokkolit a fűszerekkel és az apróra vágott krumplival feltesszük főni, a megfőtt rózsákból félreteszünk a díszítéshez. 3 ek. rozslisztet elkeverünk kis vízzel, beleöntjük a levesbe. Az egészet pürésítjük. Tálalásnál pirított zsemlekockát , petrezselymet teszünk bele ésa fokhagymát is frissen nyomjuk bele.