Miért egészséges?
A kelkáposzta elősegíti a fogyást, hatékony a rák ellen, kiváló immunerősítő és a bőrt is szebbé teszi.
Hozzávalók:
- 1 közepes fej kelkáposzta
- 1 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 db zöldségleveskocka
- só, bors, köménymag
- 5 db burgonya
- olívaolaj
- kókuszzsír
- 25 dkg hajdinás fasírtpor
Elkészítés:
A főzelékhez a csíkokra vágott kelkáposztát, apróra vágott hagymát, fokhagymát, zöldségleveskockákat egy lábasba tesszük,annyi vizet adunk hozzá, hogy kb. a káposzta harmadáig érjen, sózzuk, borsozzuk , hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és az egészet puhára főzzük. Rántást kszítünk kb. 5 ek. olívaolajjal és 3 ek. zabpehelyliszttel.Pirospaprikával megszórjuk, hideg vízzel felöntjük és a forrásban lévő főzelékbe keverjük. A fasírthoz három deci vizet adunk a fasírtporhoz, fél órát állni hagyjuk, majd fasírtokat formázunk és forró kókuszolajban kisütjük.