Ez a weboldal is sütiket használ!

Sütiket használunk a kosár és pénztár műveletek működésének biztosításához, valamint statisztikai (Google Analytics) és marketing (Google Adwords) célokra. Az adatvédelmi tájékoztatónkban megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.

LILAKÁPOSZTA GÖMBÖCCEL ÉS KRUMPLIPÜRÉVEL

Lilakáposzta  gömböccel és krumplipürével

Hozzávalók:

  • 1 kg vöröskáposzta (lila)
  • 0.5 kg káposzta (fehér)
  • só ízlés szerint
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 púpozott ek cukor
  • 1 dl száraz vörösbor
  • bors ízlés szerint
  • 0.5 dl napraforgó olaj
  • 1,5 kg burgonya
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 dl szójatej
  • 1 csomag gabona gömböc vagy szejtán

Elkészítés:

A káposztákat félbevágjuk és legyaluljuk őket. Sóval és őrölt köménnyel megszórjuk és állni hagyjuk. Közben egy nagy lábosban az evőkanálnyi cukrot világosra karamellizáljuk, rádobjuk a káposztát, meglocsoljuk kevés olajjal és 15 percig pároljuk óvatos kevergetés mellett. Megszórjuk borssal, felöntjük a vörösborral és tovább dinszteljük még 10 percig. Kóstolás után ízesítjük még ha kell, sóval, borssal, ecettel. A krumplipüréhez sós vízben megfőzzük a kockára vágott burgonyát, összetörjük, meglocsoljuk olívaolajjal és felöntjük a forró szójatejjel. Sózzuk és habverővel krémesre keverjük. A gabonagömböcöt szeletekre vágjuk, meglocsoljuk szójaszósszal és forró olajban kisütjük.