Hozzávalók:
- 1 kg vöröskáposzta (lila)
- 0.5 kg káposzta (fehér)
- só ízlés szerint
- 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
- 1 púpozott ek cukor
- 1 dl száraz vörösbor
- bors ízlés szerint
- 0.5 dl napraforgó olaj
- 1,5 kg burgonya
- 3 ek olívaolaj
- 3 dl szójatej
- 1 csomag gabona gömböc vagy szejtán
Elkészítés:
A káposztákat félbevágjuk és legyaluljuk őket. Sóval és őrölt köménnyel megszórjuk és állni hagyjuk. Közben egy nagy lábosban az evőkanálnyi cukrot világosra karamellizáljuk, rádobjuk a káposztát, meglocsoljuk kevés olajjal és 15 percig pároljuk óvatos kevergetés mellett. Megszórjuk borssal, felöntjük a vörösborral és tovább dinszteljük még 10 percig. Kóstolás után ízesítjük még ha kell, sóval, borssal, ecettel. A krumplipüréhez sós vízben megfőzzük a kockára vágott burgonyát, összetörjük, meglocsoljuk olívaolajjal és felöntjük a forró szójatejjel. Sózzuk és habverővel krémesre keverjük. A gabonagömböcöt szeletekre vágjuk, meglocsoljuk szójaszósszal és forró olajban kisütjük.