Ez a weboldal is sütiket használ!

Sütiket használunk a kosár és pénztár műveletek működésének biztosításához, valamint statisztikai (Google Analytics) és marketing (Google Adwords) célokra. Az adatvédelmi tájékoztatónkban megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.

VÖRÖSLENCSÉS-TOFUS SPAGETTI TÖKMAGGAL

Vöröslencsés-tofus spagetti tökmaggal

Miért egészséges?

A vörös lencse nem tartalmazza a lencse héját, így azoknak is ajánlható, akiket a magas rosttartalom puffaszt. A hüvelyesek nagyon fontosak azok számára, akik nem esznek húst. Egy tányérnyi lencsefőzelékkel, levessel akár az egész napi folsav igényét fedezheti, ráadás sok magnéziumot tartalmaz, de vastartalma is számottevő. A vörös lencse Omega 6 zsírsavakban is gazdag. Izoflavonodionokat tartalmaz, ami kiemelten jó hatással van a változókorban levő nők hormonháztartására.

Hozzávalók:

  • 20 dkg vöröslencse
  • 400 ml sűrített paradicsom
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek oregánó
  • 1 ek bazsalikom
  • kb fél dl olívaolaj vagy kókuszzsír
  • 15 dkg tökmag
  • 20 dkg tofu
  • 1 ek tamari szójaszósz

Elkészítés:

Az olajban megdinszteljük a hagymát, rátesszük a megmosott lencsét, felöntjük a paradicsompürével, kis vizet teszünk hozzá, sózzzuk, fűszerezzük és kb 15 perc alatt készre főzzük. A végén hozzáadjuk a szétmorzsolt tofut, amit 1 ek tamari szójaszósszal meglocsoltunk. A spagettit megfőzzük, és a pirított tökmaggal és a szósszal tálaljuk.