Ez a weboldal is sütiket használ!

Sütiket használunk a kosár és pénztár műveletek működésének biztosításához, valamint statisztikai (Google Analytics) és marketing (Google Adwords) célokra. Az adatvédelmi tájékoztatónkban megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.

SZABDZSI KÖLES-BIZIVEL

Szabdzsi köles-bizivel

Miért egészséges?

A köles lúgos és gluténmentes, tápanyagban gazdag gabona. Fogyókúrázóknak is ideális, hiszen alacsony a kalória- és a magas a rosttartalma Bizonyítottan csökkenti a migrénes rohamok számát és kordában tartja az asztmát. A magnézium mellett mangánt, foszfort és vasat is tartalmaz. A köles nagy mennyiségű B-vitaminnal látja el szervezetünket, valamint triptofánt tartalmaz, azt az esszenciális aminosavat, mely segíti a szerotonin termelődését. A szerotonin jelentős hatással van hangulatunk, alvásunk és étvágyunk alakulására, az alacsony szerotonin-szint depresszióval és alvászavarral járhat.

Hozzávalók:

  • 25 dkg köles
  • 30 dkg zöldborsó
  • 2 db nagyobb édesburgonya
  • 1 db brokkoli
  • 3 közepes cukkini
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 kk fekete mustármag
  • 1 kk római kömény (egész)
  • 1 kk örölt koriander
  • 1 kk kurkuma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • diónyi friss gyömbér
  • ha szeretjük 1 csípős zöldpaprika

Elkészítés:

A kölest olajban vagy kókuszzsírban kicsit átpirítjuk, hozzáadjuk a borsót és felöntjük háromszoros mennyiségű forró vízzel. Sózzuk, tehetünk hozzá zöldségleveskockát. Készre főzzük kis lángon. A szabdzsihoz a zöldségeket kis darabokra vágjuk. A forró olajban kipattogtatjuk a mustármagot, kicsit pirítjuk a római köményt, koriandert, hozzáadjuk a zöldpaprikát, reszelt gyömbért, zúzott fokhagymát, egyet kavarunk rajta és rádobjuk a zöldségeket, azzal is átforgatjuk. Tehetünk hozzá kis vizet, sózzuk és közepes lángon megpároljuk.