Miért egészséges?
A köles lúgosító élelmiszer, segít fenntartani testünkben az egészséges pH-egyensúlyt. Remek tápanyagforrás amellett, hogy gluténmentes. A magnézium mellett mangánt, foszfort és vasat is tartalmaz. A köles nagy mennyiségű B-vitaminnal látja el szervezetünket. Triptofánt tartalmaz, azt az esszenciális aminosavat, mely segíti a szerotonin termelődését. Az alacsony szerotonin-szint depresszióval és alvászavarral járhat.
Hozzávalók:
- 3 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 karalábé
- 1 kis zellergumó
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 3 ek köles
- olívaolaj
- himalája só, bors, kurkuma
Elkészítés:
Kis olívaolajon a karikára vágott répákat kicsit pároljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót (a vöröshagymát egészben) és vízzel felöntjük. Sózzuk és kis lángon készre főzzük.