Ez a weboldal is sütiket használ!

Sütiket használunk a kosár és pénztár műveletek működésének biztosításához, valamint statisztikai (Google Analytics) és marketing (Google Adwords) célokra. Az adatvédelmi tájékoztatónkban megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.

TOFUS BURGONYÁS SPENÓT

Tofus burgonyás spenót

Miért egészséges?

Kiváló forrása a vízben oldódó C-vitaminnak és a zsírban oldódó A-vitaminnak . Ez a két fontos antioxidáns együtt segíti csökkenteni a szabadgyököket a szervezetben. Van benne magnézium és kálium is, ez a két ásványi anyag az egészséges vérnyomás egyensúlyban tartásában játszik szerepet.

Hozzávalók:

  • 5 ek olaj
  • 2 kk római kömény
  • diónyi friss gyömbér reszelve
  • 1/2 kk őrölt chili (ízlés szerint)
  • 3/4 kk kurkuma
  • 5-6 paradicsom
  • 50 dkg spenót
  • 2 dl zabtejszín
  • 2 kk só
  • 2 kk cukor
  • 1 kk garam masala
  • 20 dkg tofu
  • 1/2 kg krumpli

Elkészítés:

A paradicsomokat lereszeljük. A spenótleveleket alaposan megmossuk, majd összevágjuk. Egy edényben felmelegítjük az olajat, beletesszük a római köményt, és lassan megpirítjuk. Hozzáadjuk a gyömbért, és még egy kicsit pirítjuk. Beletesszük a porfűszereket: a chilit és a kurkumát, majd felöntjük a paradicsomlével. Mikor besűrűsödik hozzáadjuk az összevágott spenótot is. Ekkor sózzuk, cukrozzuk, belekeverjük a garam masalát és a zabtejszínt. Hozzáadjuk a kockára vágott tofut. 2-3 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről. 1/2 kg krumplit apró kockára vágunk, forró olajban kisütjük és a spenóttal tálaljuk