Miért egészséges?
Kiváló forrása a vízben oldódó C-vitaminnak és a zsírban oldódó A-vitaminnak . Ez a két fontos antioxidáns együtt segíti csökkenteni a szabadgyököket a szervezetben. Van benne magnézium és kálium is, ez a két ásványi anyag az egészséges vérnyomás egyensúlyban tartásában játszik szerepet.
Hozzávalók:
- 5 ek olaj
- 2 kk római kömény
- diónyi friss gyömbér reszelve
- 1/2 kk őrölt chili (ízlés szerint)
- 3/4 kk kurkuma
- 5-6 paradicsom
- 50 dkg spenót
- 2 dl zabtejszín
- 2 kk só
- 2 kk cukor
- 1 kk garam masala
- 20 dkg tofu
- 1/2 kg krumpli
Elkészítés:
A paradicsomokat lereszeljük. A spenótleveleket alaposan megmossuk, majd összevágjuk. Egy edényben felmelegítjük az olajat, beletesszük a római köményt, és lassan megpirítjuk. Hozzáadjuk a gyömbért, és még egy kicsit pirítjuk. Beletesszük a porfűszereket: a chilit és a kurkumát, majd felöntjük a paradicsomlével. Mikor besűrűsödik hozzáadjuk az összevágott spenótot is. Ekkor sózzuk, cukrozzuk, belekeverjük a garam masalát és a zabtejszínt. Hozzáadjuk a kockára vágott tofut. 2-3 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről. 1/2 kg krumplit apró kockára vágunk, forró olajban kisütjük és a spenóttal tálaljuk