Leírás és Paraméterek
A zab értékes biológiai összetételü gabonaféle.Átlagosan 17 könnyen emészthető fehérjét tartalmaz. A szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakból hét jelentős mennyiségben megtalálható a zabfehérjében.
A zsírtartalom elérheti a 7 -ot is, melyben a szervezet számára különösen fontos telítetlen zírsavakból mintegy 7o-8o található. Szénhidrát tartalma a többi gabonafélékhez képest a legkisebb, 5o-6o . Jelentős élelmi rost.-ásványi anyag - (Ca, Mg,Fe,) és vitaminforrás ( E és B1).A zabbal készített étel nem okoz emésztési rendellenességet, ismételt fogyasztása esetén sem idéz elő túllakottsági é
Összetevők:- A zsírtartalom elérheti a 7%-ot is, melyben a szervezet számára különösen fontos telítetlen zsírsavakból mintegy 70-80% található.
- Szénhidrát tartalma a többi gabonafélékhez képest a legkisebb, 50-60%.
- Jelentős élelmi rost, ásványi anyag (Ca, Mg, Fe,) és vitaminforrás (E és B.
- A zabbal készített étel nem okoz emésztési rendellenességet, ismételt fogyasztása esetén sem idéz elő túllakottsági érzetet.
- Bármely formában fogyasztva csökkenti a vérsavó koleszterinszintjét.
- Az orvosok régóta javasolják, hogy súlyos, vagy közepesen súlyos cukorbetegek alkalmazzák a zabkúrát.
Kiszerelés | 500 g |
oszlop | 100-1-328 |