Leírás és Paraméterek
A hajdina eredetileg nem tartozik a gabonafélék közé (a keserűfűfélék családjába tartozik), de mégis nagyon hasonló, mint külalakra, mint beltartalmi értékre és a felhasználási lehetőségek tekintetében is.
A kása készítésekor semmilyen adalékanyagot nem adunk hozzá a hajdinához és nem is veszünk ki belőle semmit, tehát minden érték, amely a hajdinában természetes formában megtalálható, a kásában is benne van. Így már nem csak köretként, hanem reggelire is fogyaszthatsz rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gabonát!
Elkészítés: Öntsük fel kétszeres mennyiségű forró vízzel vagy növényi tejjel és hagyjuk állni 5-10 percig. Ízlés szerint fogyaszthatjuk édesen vagy sósan, ízesíthetjük karobporral, fahéjjal, gyümölcsökkel, zöldségekkel.
Sűrítésre is használható.
Összetevők:
hajdina*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból.
Tápanyagérték (100g-ban):
Energia : 340 kcal/ 1425kJ
Fehérje : 9,1 g
Zsír : 1,7 g
Szénhidrát : 71 g
Kiszerelés | 200 g |
oszlop | 100-1-72 |