Leírás és Paraméterek
Összetevők:*quinoa
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
A quinoa egy dél-amerikai gabonaféle, az inkák a Magok Anyjának tartották. Peruban és Bolíviában termesztik elsősorban, főleg a sziklásabb, szikesebb vidékeken. 180 centisre is megnő, levelei spenótra emlékeztetnek, a magokat a szár csúcsán hozza ez a számunkra - még - ismeretlen növény. Magja kicsi, elefántcsont-színű, és a köleshez hasonló méretű gyöngyszemecske.
Tápanyagtartalom (100g-ban):
Energiaérték: 1650 KJ / 390 kcal
Fehérje: 11,7g
Szénhidrát: 72,2g
Zsír: 5,7g
Ásványi anyagok: magnézium, foszfor, kalcium, kálium, vas, cink
Vitamin: A, B1, B2, B3, B6, C
Felhasználása: köretnek, kásának, főételnek vagy desszertnek is. Elkészíthetünk belőle mindent, amit rizsből vagy kölesből készítenénk
Elkészítése: kétszeres vízben kell puhára főzni.
Jó tudni: gluténmentes
Kiszerelés | 300 g |
oszlop | 100-1-339 |