Leírás és Paraméterek
Ezzel a különleges adalékanyaggal a megfelelő állag elérése sütésnél, főzésnél is garantált! A manióka, más néven kasszáva gyökeréből nyert keményítő mellékíz és színmentes, a ,,mindenmentes” konyha legfőbb alapanyaga. Alkalmazásával tökéletesen sima és csomómentes ételek készíthetőek.
Előállításakor bonyolult eljárással választják ki a keményítőt a gumóból: először leőrlik a teljesen kifejlődött gyökeret, átmossák, pépesítik, ez után választják csak külön a folyadékot.
A Dél-Amerikában őshonos növényt feltehetőleg először a mayák termesztették a Yucatán-félszigeten. Később a kasszáva a fejlődő országok alapvető élelmiszerévé vált. Elterjedését segítette, hogy kevés a vízigénye és kevésbé jó minőségű földben is megterem. Gyökeréből lisztet, alkoholtartalmú italt és keményítőt is készítenek.
A Nature Cookta Special Tápióka keményítő sajátos eljárás során készül, a hagyományos liszt helyett is használható alapanyag. A konyhabarát összetétel szín-, mellékízmentes, felhasználásával a készített ételek állaga sem lesz csomós. Elsősorban sütéshez ajánlott, kiválóan alkalmas szószok, főzelékek sűrítéséhez is. A tápióka keményítőből sütött pékáruk legszembetűnőbb tulajdonsága, hogy a tetejük kérgesre, finoman ropogósra sül. Maglisztekhez is hozzákeverhetjük, így igazi, szivacsos belsejű kenyeret kapunk eredményül.
A tápióka keményítő fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Kiszerelés | 500 g |
oszlop | 100-1-335 |