Leírás és Paraméterek
Felhasználás:
A magokat érdemes felhasználás előtt kissé megpirítani, hogy a fűszer aramája teljes egészében felszabaduljon, használhatjuk őrölve vagy egészben is. Íze aromás, pirítás után kissé citromos illatú. Húsételekhez, páclevekhez, savanyúságok készítésénél egyaránt remekül használható fűszer. A közel-keleti és indiai ételek fűszerkeverékek egyik alapvető eleme.
A koriander, népies nevén cigánypetrezselyem, zöld levele és fiatal hajtása érdekes, pikáns ízű fűszer. Pác- és fűszerkeveréket házilag is készíthetünk: azonos mennyiségű borsot, koriandert, babérlevelet, szerecsendiót megőrölve összekeverünk és jól záródó edényben, fénytől védve tároljuk.
Kiszerelés | 20 g |
oszlop | 100-1-267 |